Theoretische Kustnavigatie - (TKN)

Doelgroep

Het certificaat Theoretische Kustnavigatie is een vrijwillig te behalen getuigschrift dat verklaart dat men zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op Europese kustwateren. Bovendien is het certificaat een verplicht onderdeel van de CWO-diploma's Zeezeilen. Het certificaat TKN wordt over het algemeen in het buitenland erkend als een bewijs van vaarbekwaamheid en geven bij een aantal verzekeringsmaatschappijen recht op premie korting. Voor internationale reizen kan met dit certificaat een ICC (International Certificate of Competence) verkrijgen.

Vooropleiding
Klein Vaarbewijs 2
Enige navigatie- en nautische kennis noodzakelijk.

 

Inhoud
Juist voor varen op zee is de noodzaak van een gedegen voorbereiding groot.
Kennis van regels, omstandigheden en navigatie is een vereiste, teneinde een goede en verantwoorde tocht te plannen en met het schip een goede koers te kunnen volgen.
Op de cursus TKN leer je de theoretische aspecten van navigeren, de getijden, de regelgeving en iets over de omstandigheden.
Praktische bekwaamheden en ervaring van de bemanning vallen uiteraard buiten het kader van deze cursus. Er wordt ruime aandacht besteed aan onderwerpen als Bepalingen ter Voorkoming Aanvaringen op Zee (BVA) en andere van toepassing zijnde regelementen, kaartpassen en navigeren, getijdenbewegingen, weersaspecten, intrumenten en beboeiing.
Sommige gedeeltes van de cursus hebben het karakter van een workshop.

Duur
TKN 10 lessen (avonden)

Prijs TKN € 195,- (Bij deze prijs zijn geen leermiddelen zoals boeken, zeekaarten e.d. inbegrepen)

Er wordt gebruik gemaakt van het leerboek "Kustnavigatie" van Toni Rietveld e.a., van een 3-tal zeekaarten, plotter en passer van oefenopgaves

Afsluiting
De cursus kan worden afgesloten met het examen van het Watersportverbond.

 

e-mail:info@vaarschoolsaw.nl

 

Nieuws

  Tips voor het onderhoud van een reddingsvest   Reddingsvesten hebben onderhoud nodig. De self-inflatable / automatisch opblaasbare reddingvesten zijn technische producten die naast een regelmatige keuring, ook onderhouden moeten worden. Tips...

Locaties

Nijmegen, Waalkade
Nijmegen, Schipperscentrum
Niftrik
Mainz, Rijn kade
Koblenz, sluis