Scheepsmotorentechniek voor de watersporter

Scheepsmotorentechniek voor de watersporter

Doelgroep
Het is zeker niet de bedoeling van deze cursus dat u wordt opgeleid voor monteur, maar wel om er voor te zorgen dat u voldoende inzicht krijgt in uw eigen scheepsmotor. Hierdoor zult u in staat zijn om bij pech onderweg zelf kleine reparaties of noodreparaties te verrichten.
Bovendien zult u in situaties waarbij een monteur aan boord moet komen vooraf voldoende informatie aan hem kunnen verstrekken, waardoor hij er voor zal kunnen zorgen, dat hij voldoende apparatuur en materialen bij zich heeft.
Vooral in de vakanties is het heel vervelend als er veel tijd en geld verloren gaat, omdat er een aantal malen op en neer gereden moet worden om onderdelen te halen.

Vooropleiding
Geen

Inhoud
Er wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan groot- en klein onderhoud en de voorbereidingen voor het zomer- en winterseizoen.
Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Opbouw van uw motor
  • Diverse systemen zoals: koeling, brandstof, smeerolie, aandrijving, kleppen stellen, filters vervangen, enz.
  • De verschillen tussen de diesel- en benzinemotor zullen behandeld worden, evenals de buitenboordmotor.

Uw cursusboek is losbladig en bijzonder handig om als naslagwerk aan boord te hebben. (Tegen kostprijs worden u de nieuwste aanvullingen toegestuurd).

Duur
De cursus bestaat uit 5 lessen (3 theorie- en 2 praktijklessen). Bij voldoende belangstelling zullen we deze cursus twee keer per jaar organiseren. De lessen worden gegeven op de zaterdagmorgen van 10.00 - 13.00 uur.
Prijs € 145,- cursusboek € 25.=

Theorielessen: In het K.S.C.C Schipperscentrum in de Waalhaven te Nijmegen
Praktijklessen: Bij de Eerste Bossche Motorrevisie te 's-Hertogenbosch

Afsluiting
"Een kleine storing en u heeft uw cursus geld al terugverdiend"

Bijzonderheden
Voor groepen (minimaal 16 deelnemers) prijs op aanvraag.
Bij voldoende aanmeldingen is de cursus ( het theoriegedeelte) ook op andere lokaties mogelijk.

 

e-mail: info@vaarschoolsaw.nl
 

 

Nieuws

Ook dit jaar is het tot eind oktober is er nog een mogelijkheid om proef te varen bij de Batavier met een 8 persoons roeisloep.
Bij voldoende belangstelling houdt de Stichting voor Actieve Watersportbeoefenaars (S.A.W.) in 2017/2018 weer een cursus Rijn Sport Patent deel 1 voor het riviergedeelte tussen Spijk en Ober-Lahnstein.  De lessen worden gegeven tijdens vaartochten...
  Met Rijn cruise schip naar Boot Dusseldorf 2018 19-01-2018 t/m 21-01-2018 Na de succesvolle tocht afgelopen januari naar deze belangrijke beurs, zullen we wederom in samenwerking met Motorboot de  educatieve vaartocht naar Boot  Dusseldorf...
    Voor diegene die geen Rijn Sport Patent nodig hebben, maar toch willen weten hoe ze op de Rijn moeten varen, kunnen een weekend mee naar Koblenz. Deze mogelijkheid bestaat ook voor de volgende cursus! Vraag informatie via mail info@vaarschoolsaw...

Locaties

Raamsdonksveer
Nijmegen / Niftrik
Maasbracht