Scheepsmotorentechniek

Doelgroep

Het is zeker niet de bedoeling van deze cursus dat u wordt opgeleid voor monteur, maar wel om er voor te zorgen dat u voldoende inzicht krijgt in uw eigen scheepsmotor. Hierdoor zult u in staat zijn om bij pech onderweg zelf kleine reparaties of noodreparaties te verrichten.
Bovendien zult u in situaties waarbij een monteur aan boord moet komen vooraf voldoende informatie aan hem kunnen verstrekken, waardoor hij er voor zal kunnen zorgen, dat hij voldoende apparatuur en materialen bij zich heeft.
Vooral in de vakanties is het heel vervelend als er veel tijd en geld verloren gaat, omdat er een aantal malen op en neer gereden moet worden om onderdelen te halen.

Vooropleiding
Geen

Inhoud
Er wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan groot- en klein onderhoud en de voorbereidingen voor het zomer- en winterseizoen.
Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Opbouw van uw motor
  • Diverse systemen zoals: koeling, brandstof, smeerolie, aandrijving, kleppen stellen, filters vervangen, enz.
  • De verschillen tussen de diesel- en benzinemotor zullen behandeld worden, evenals de buitenboordmotor.

Uw cursusboek is losbladig en bijzonder handig om als naslagwerk aan boord te hebben. (Tegen kostprijs worden u de nieuwste aanvullingen toegestuurd).

Duur
De cursus bestaat uit 5 lessen (3 theorie- en 2 praktijklessen). Bij voldoende belangstelling zullen we deze cursus twee keer per jaar organiseren. De lessen worden gegeven op de zaterdagmorgen van 10.00 - 13.00 uur.
Prijs € 145,- cursusboek € 25.=

Theorielessen: In het K.S.C.C Schipperscentrum in de Waalhaven te Nijmegen
Praktijklessen: Bij de Eerste Bossche Motorrevisie te 's-Hertogenbosch

Afsluiting
"Een kleine storing en u heeft uw cursus geld al terugverdiend"

Bijzonderheden
Voor groepen (minimaal 16 deelnemers) prijs op aanvraag.
Bij voldoende aanmeldingen is de cursus ( het theoriegedeelte) ook op andere lokaties mogelijk.

 

e-mail: info@vaarschoolsaw.nl
 

 

Nieuws

  Tips voor het onderhoud van een reddingsvest   Reddingsvesten hebben onderhoud nodig. De self-inflatable / automatisch opblaasbare reddingvesten zijn technische producten die naast een regelmatige keuring, ook onderhouden moeten worden. Tips...

Locaties

Nijmegen, Waalkade
Nijmegen, Schipperscentrum
Niftrik
Mainz, Rijn kade
Koblenz, sluis