Rijn Sport Patent

Rijn Sport Patent

Doelgroep
Voor het bevaren van de Rijn moet de schipper van jachten van 15 tot 25 m in het bezit zijn van een "Rijn Sport Patent". Hiervoor kon men in Nederland geen cursus en examen doen. M.i.v. 2003 is daar verandering in gekomen.
Vooropleiding
Om aan het examen "Rijn Sport Patent " te mogen deelnemen dient men aan te kunnen tonen dat men in het kader van een erkende opleiding, tenminste 4 x opvarend en 4 x afvarend, de Strecke (vaarweggedeelte) waarvoor examen wordt aangevraagd heeft bevaren. Tevens is het bezit van Klein Vaarbewijs 2 (Alle Binnenwateren) vereist. Wanneer u dit niet heeft, kunt u wel deelnemen aan de cursus, maar dient u ervoor te zorgen dat u dit vaarbewijs binnen een jaar behaalt. Vervolgens kunt u het examen voor het "Rijn Sport Patent" aanvragen.

Inhoud
Het programma "Rijn Sport Patent" bestaat uit vier reizen van Nijmegen naar Koblenz en retour. Onderweg worden de theorie- en praktijkonderdelen behandeld.

Voor het examen, dat mondeling wordt afgenomen, wordt u geacht:
- Een vaarwegbeschrijving te kunnen geven, waaruit uw plaatselijk bekendheid van de Strecke blijkt.
- Kennis te hebben van de wettelijke regelingen die op de Rijn van toepassing zijn zoals: Rijnvaart Politie Reglement, Reglement Rijnpatenten en Redevoorschriften.
- Vanuit de plaatselijke bekendheid, rekening houdend met plaatselijke omstandigheden, aan te geven op welke wijze manoeuvres uitgevoerd dienen te worden.
- De belangrijkste plaatsen, sluizen, stuwen, bruggen, havens, gronden, stromingen, etc,te kunnen noemen.

Duur:
4 x een weekeind van vrijdag 10.00 uur t/m zondag 18.00 uur. Theorie onderdelen worden aan boord verzorgd tussen 09.00 en 16.00 uur. Praktijkonderdelen doorlopend gedurende de tijd dat het schip vaart .

Prijs € 1750,- Inclusief overnachtingen aan boord, boeken, dictaten en ander lesmateriaal.
Cursusprijs is exclusief BTW, catering, eventuele brandstoftoeslagen, examenkosten.

Kosten catering: € 150,-p.p. per reis. (ontbijt 2x, lunch 3x en diner 3x)

 

Partner/deelnemer:
Voor echtgeno(o)t(e) of partners bieden wij de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs aan de cursus en het aansluitende examen te laten deelnemen (mits in het bezit van VB2). Hiervoor betaalt u de helft van de cursusprijs en de kosten van de catering.
Partner/passagier
Gaat hij/zij alle vier de reizen alléén als toehoorder mee, dan betaalt u € 995,= all in inclusief catering. Gaat hij/zij slechts één reis mee (deel 1) dan betaalt u € 325,= (all in inclusief catering).

 

Passagiers:
Watersporters die vanwege de lengte van het schip geen RPS nodig hebben, maar toch de Duitse Rijn op- of af willen varen, kunnen om bekendheid met deze vaarweg te krijgen, wordt de mogelijkheid geboden om één of meerdere reizen als passagier mee te varen. De kostprijs is dan € 425,= p.p. per weekend reis inclusief overnachting, ontbijt, lunches en diners. Zij krijgen geen vaartijdverklaring.

Afsluiting:
Examen door CCV afdeling binnenvaart.

 

Vervolgcursussen deel 2: Mainz-Koblenz, deel 3: Iffersheim-Mainz

 

Bij voldoende belangstelling start een nieuwe cursus deel 1 vanaf maart 2020. De data van deel 2 en deel 3 volgen hierna.

Bijzonderheden:
SAW geeft als erkende opleider een verklaring af waarmee U de vereiste, 4 reizen in beide richtingen, vaartijd en deelname aan de cursus kunt aantonen en het examen kunt aanvragen.

 

e-mail> info@vaarschoolsaw.nl

 

 

 

Nieuws

Zijn uw reddingsvesten in orde voor aankomend seizoen? Of gaat u deze nog aanschaffen? Hoeveel Newton drijfvermogen moet u hebben? Lees het in de #VDJS brochure over #reddingsvesten: https://www.varendoejesamen.nl/…/reddingsvest-van-levensbel… Lees...

Locaties

Raamsdonksveer, bij voldoende belangstelling
Nijmegen
Maasbracht